Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin üstı dizi, yangın kapıları genellikle özel istila ve kapı menteşeleri gibi vesair yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının öbür bölgelere yayılmasını çelmek derunin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve muayyen bir yangın direncine sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Ama talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Dolgular ile kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolay açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Başkaca, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, reva Yangın Kapısı Fiyatları şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoğu kez 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Montaj: Yangın kapısı, harbi şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde iki farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak bâtınin kullanılmaktadırlar.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, daha çatı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duyar davranılmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Icap bayilerimiz gerekse doğrudan toptan satış olarak horda yer meydan illere ihtimam vermekteyiz.

Report this wiki page